Valorem els aliments i en fomentem un consum crític

Els projectes d’aprofitament alimentari d’Espai Ambiental lluiten contra el malbaratament a la ciutat. La campanya “De menjar no en llencem ni mica”, des del 2012, dóna a conèixer la problemàtica, fomenta el reconeixement dels valors dels aliments i promociona el consum crític i conscient.

Estem creant una Xarxa d’Aprofitament Alimentari a Barcelona i l’espai gastronòmic d’aprofitament i residu zero re·cuina. És un menjador cooperatiu d'aprofitament alimentari, arrelat al territori, que metabolitza excedents alimentaris d'una xarxa de comerços locals, promou la inserció laboral i sensibilitza a la població sobre el malbaratament alimentari a través d'una experiència gastronòmica amb aliments 100% aprofitats. 

Amb aquesta campanya volem sensibilitzar sobre la problemàtica socioambiental del malbaratament alimentari mitjançant diverses propostes: coorganització de les jornades participatives “Aquí no es llença res”; elaboració de la guia “Aprofitem els excedents alimentaris”; disseny i dinamització de l’exposició “Bon aprofitament” per a l’AMB; organització i dinamització de jornades i punts informatius; disseny i execució de tallers i activitats formatives de sensibilització.

Aquesta campanya va ser finalista dels Premis Europeus de Prevenció de Residus 2013 i Premi a la Comunicació Ambiental pel COAMB 2014.

Visita la web del projecte: www.nollencemnimica.org

 

Hem creat, organitzem i dinamitzem els “Dinars de sobrats” (5 edicions) amb els que es posa en pràctica de manera col·lectiva la lluita contra el malbaratament d'aliments: recollim aliments excedents dels comerços i cooperatives dels barris fent espigolades urbanes i els convertim en un àpat gratuït i popular, amb ajuda d'un equip de cuina format per veïns i veïnes del barri.

Hem estat part del grup impulsor de les dues edicions del Gran Dinar a Barcelona (2014 i 2018): un gran esdeveniment de conscienciació sobre el malbaratament alimentari a la ciutat de Barcelona en què vam aconseguir recuperar més de 4 tones d'aliments amb els quals vam elaborar més de 4.100 racions.

Hem participat en l’Assaig General-FadFest 2016, que vol posar a prova la ciutat des del punt de vista de la sostenibilitat alimentària celebrant un gran esdeveniment gastronòmic. També destaquem la nostra col·laboració en la Festa dels Aliments Aprofitats 2016 al Mercat de la Terra de Slow Food.

1.271 kg

D'ALIMENTS

SALVATS

825

RACIONS

SERVIDES

68%

D'APROFITAMENT

ALIMENTARI

115

COMERÇOS

COL·LABORADORS

T’oferim:

Creació d’una Xarxa d’Aprofitament Alimentari local en el teu barri o municipi.

Disseny, organització i dinamització de jornades i punts informatius.

Assessorament en aprofitament alimentari.

Disseny i execució de tallers i activitats formatives i de sensibilització.