L'experiència de la cooperativa en els àmbits que treballem ens permeten acompanyar i assessorar en la redacció de plans i projectes i en la gestió d'equipaments ambientals. Perseguim la qualitat en els projectes i explorem contínuament nous camps, noves fórmules i nous formats.

 

  • Gestionem i dinamitzem des de fa més de deu anys el projecte pioner de compostatge comunitari de més de 60 famílies a ple centre de l'Eixample i hem començat a desenvolupar el nou de Ciutat Vella. Vídeo del Projecte de Compostatge Comunitari de l’Eixample a BTV Notícies aquí i de la Barceloneta a Betévé aquí.
  • Hem creat el projecte pioner sobre alternatives de consum responsable de jocs i joguines “La Vida dels jocs i les joguines”. Sensibilitza a les famílies de forma intergeneracional sobre la problemàtica socioambiental associada a l’actual model de consum de jocs i joguines. El manifest i la guia “La Vida dels jocs i les joguines”, a més dels punts informatius, visites i tallers de reparació donen alternatives reals i pràctiques, www.lavidadelesjoguines.org (properament).
  • Estem creant una Xarxa d’Aprofitament Alimentari a Barcelona i l’espai gastronòmic d’aprofitament i residu zero re·cuina. Vídeo de la campanya "De menjar no en llencem ni mica" aquíwww.nollencemnimica.org.
  • Gestionem del Programa d’Educació Ambiental del Districte de l’Eixample i de l’equipament Aula Ambiental
    de la Sagrada Família (des del 2003). Vídeo al Digital de Barcelona aquí, www.aulambiental.org.
  • Hem posat en marxa i gestionem l’Espai de Consum Responsable, que vol ser referent a la ciutat de Barcelona (des del 2018), http://ajuntament.barcelona.cat.
  • Estem promovent un projecte a l'Eixample, des de l'Aula Ambiental Sagrada Família, d'enjardinament d'escocells dels arbres. Així renaturalitzem la ciutat mentre revalorem els escocells i corresponsabilitzem a la ciutadania de la seva plantació i manteniment.
  • Vam impulsar i dinamitzem el Projecte Park(ing) Day Barcelona (des del 2014). Els col·lectius participants transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs i jardins. Vídeo al Programa En Connexió de BTV aquí, a BTV Notícies aquí (2014) i aquí (2016), www.parkingdaybcn.org.

T’oferim:

  1. Assessorament en plans i projectes i gestió d'equipaments.
  2. Acompanyament en la divulgació i formació en compostatge, aprofitament alimentari i consum responsable.   

Descarrega't el catàleg de serveis generals d'Espai Ambiental aquí

PROJECTES COMUNITARIS

EN XARXA

MÉS DE 250

ENTITATS, EMPRESES I CENTRES

ANUALS

9.200 

USUARIS

156

ACTIVITATS

DELS USUARIS