El compostatge constitueix una forma de reciclatge kilòmetre zero, i l’autocompostatge i el compostatge comunitari permeten la implicació i participació individual i col·lectiva de la ciutadania en la gestió dels seus residus. A més a més és una manera molt efectiva de naturalitzar la ciutat, ja que permet tancar el cicle de la matèria orgànica i potencia la funció ecològica dels espais verds.

  • Gestionem i dinamitzem des de fa més de deu anys el projecte pioner de compostatge comunitari de més de 60 famílies a ple centre de l'Eixample i darrerament hem començat a desenvolupar un nou projecte de compost comunitari a Ciutat Vella.

          Vídeo del Projecte de Compostatge Comunitari de l’Eixample a BTV Notícies aquí

          Vídeo del Projecte de Compostatge Comunitari de Barceloneta a Betévé aquí

 

  • Hem creat i dinamitzem la Xarxa de Compostatge Comunitari de Barcelona. Es pot consultar al Mapa Barcelona + SostenibleDes del 2017 fomentem la creació d’una xarxa de projectes de compostatge comunitari urbans, per a facilitar l’intercanvi d’experiències, la posada en valor dels projectes de compostatge comunitaris i l’impuls de noves experiències.

 

  • Hem creat i executem de forma anual des del 2017 la trobada anual al voltant del compostatge urbà i comunitari: CompostFest: experiència oberta de compostatgeLa primera edició va tenir lloc l'octubre de 2017 a l'Aula Ambiental Sagrada Família: garbellat col·lectiu del compostador de la Sagrada Família, repartiment de compost als veïns i veïnes que portaven la seva orgànica, mostra de vermicompostadors i presentació de projectes de compostatge (Urbonera, Espai Quiró, Compostatge amb Bokashi, Experiències de compostatge comunitari a l’Eixample, Sistemes d’avaluació de la qualitat del compost), vermut orgànic i exposició “Experiències de compostatge comunitari” de l’Agència de Residus de Catalunya.

          Vídeo del primer CompostFest aquí

 

T’oferim:

  1. Divulgació, formació i seguiment en compostatge per adults, famílies i centres educatius.
  2. Acompanyament i posada en marxa d’experiències de compostatge per entitats i col·lectius.
  3. Dinamització de la comunitat de compostaires.
  4. Creació d’una Xarxa de Compostatge Comunitari al teu municipi.
  5. Formar part de la Xarxa de Compostatge Comunitari de Barcelona.
  6. Disseny de campanyes, estratègies de comunicació i publicacions o materials educatius sobre compostatge.

Descarrega't el catàleg de serveis de compostatge aquí

Descarrega't el catàleg de serveis generals d'Espai Ambiental aquí

1.000 kg

D'ORGÀNICA

ANUAL

300 kg

DE COMPOST

ANUALMENT

 

110

FAMÍLIES

PARTICIPANTS

2

PROJECTES

COMUNITARIS