cabecera compost sense fons

Reciclatge kilòmetre zero amb implicació ciutadana

El compostatge és una forma de tractament in situ dels residus orgànics senzilla i versàtil. L’autocompostatge i el compostatge comunitari permeten la implicació i la participació individual o col·lectiva de la ciutadania en la gestió dels seus residus i són aptes tant per domicilis com per centres educatius, horts i altres espais comunitaris.

Naturalitzem la ciutat: fem compost

Tant les estratègies d’impuls del verd urbà com les que busquen fer més ecològica la seva gestió han de considerar el compostatge com a part del procés de naturalització de la ciutats. El compostatge permet tancar el cicle de la matèria orgànica i potencia la funció ecològica dels espais verds, ajudant a disposar d’hàbitats de més qualitat.


 

Espai Ambiental compta amb una àmplia experiència tant en formació, educació i comunicació ambiental sobre compostatge urbà com en la gestió de compostadors comunitaris.

Fem compost!

Vols començar a fer compost? Saps quina tècnica és  la més adequada? Oferim activitats de formació, acompanyament i dinamització d’experiències de compostatge urbà i comunitari per a tot tipus de col·lectius.

  • Tallers i activitats per adults, famílies i centres educatius. Seguiment i formació a mida.
  • Acompanyament i posada en marxa d’experiències de compostatge per entitats i col·lectius. Dinamització de la comunitat de compostaires .
  • Disseny de campanyes, estratègies de comunicació i publicacions o materials educatius sobre compostatge.

Consulta el nostre catàleg d’activitats sobre compostatge.

Gestió dels projectes de compostatge comunitari dels barris de Sagrada Família i la Barceloneta

Gestionem des de fa més de deu anys un projecte pioner de compostatge de les restes orgàniques de més de 60 famílies a ple centre de l’Eixample i darrerament hem començat a desenvolupar un nou projecte de compost comunitari a la Barceloneta.

Projecte de compostatge comunitari a la Sagrada Família.

Projecte de compostatge comunitari a la Barceloneta.

Compostatge Comunitari en xarxa

Des del 2017 fomentem la creació d’una xarxa de projectes de compostatge comunitari urbans, per a facilitar l’intercanvi d’experiències, la posada en valor dels projectes de compostatge comunitaris i l’impuls de noves experiències.

La xarxa la podeu visualitzar a la ruta compostatge comunitari al mapa Barcelona + Sostenible.

mapacompost

Si teniu un espai urbà a la ciutat de Barcelona on desenvolupeu compostatge de manera comunitària i necessiteu suport, assessorament o simplement voleu formar part de la xarxa per participar de les activitats, poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu projectes@espaiambiental.com.

Aquest projecte s’ha desenvolupat al 2017 amb suport de l’Ajuntament de Barcelona.

 

1r CompostFest: experiència oberta de compostatge

Des del 2017 organitzem el CompostFest, una trobada anual al voltant del compostatge urbà i comunitari. La primera edició va tenir lloc l’octubre de 2017 a l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.