Un dels nostres valors és la cultura de la sostenibilitat social i ambiental urbana, i creiem que s'ha d'assolir a través de la responsabilitat mútua entre persones i vers l'entorn a través de la dinamització d'accions participatives i en xarxa

 • Gestionem i dinamitzem des de fa més de deu anys el projecte pioner de compostatge comunitari de més de 60 famílies a ple centre de l'Eixample i hem començat a desenvolupar el nou de Ciutat Vella. Vídeo del Projecte de Compostatge Comunitari de l’Eixample a BTV Notícies aquí i de la Barceloneta a Betévé aquí.
 • Hem creat i executem de forma anual des del 2017 la trobada anual al voltant del compostatge urbà i comunitari: CompostFest: experiència oberta de compostatge. Més informació de la primera edició aquí. Vídeo del primer CompostFest aquí.
 • Gestionem la secretaria tècnica de les Xarxes d'intercanvi de Barcelona Renova la Roba, Renova les teves joguines i Renova la Roba Jove, promogudes per entitats i equipaments amb el suport de l'Ajuntament, http://ajuntament.barcelona.cat/ecologiaurbana.
 • Hem creat, organitzem i dinamitzem els "Dinars de sobrats" (5 edicions). Hem estat part del grup impulsor del Gran Dinar 2014 i de l'Assaig General-FadFest 2016 i la Festa dels Aliments Aprofitats 2016 al Mercat de la Terra Slow Food. Vídeos del Dinar de sobrats d'Horta de tve aquí, de Sant Andreu aquí, de la Festa dels Aliments aprofitats aquí. Vídeo de la campanya "De menjar no en llencem ni mica" aquíwww.nollencemnimica.org.
 • Hem coorganitzat les jornades participatives "Aquí no es llença res"
 • Preparem, organitzem i dinamitzem jornades i punts informatius sobre aprofitament alimentari, compostatge urbà i consum responsable.  
 • Gestionem del Programa d’Educació Ambiental del Districte de l’Eixample i de l’equipament Aula Ambiental
  de la Sagrada Família (des del 2003). Vídeo al Digital de Barcelona aquí, www.aulambiental.org.
 • Hem posat en marxa i gestionem l’Espai de Consum Responsable, que vol ser referent a la ciutat de Barcelona (des del 2018), http://ajuntament.barcelona.cat.
 • Estem promovent un projecte a l'Eixample, des de l'Aula Ambiental Sagrada Família, d'enjardinament d'escocells dels arbres per a naturalitzar la ciutat mentre revalorem els escocells i corresponsabilitzem a la ciutadania de la seva plantació i manteniment.
 • Vam impulsar i dinamitzem el Projecte Park(ing) Day Barcelona(des del 2014) on els col·lectius participants transformen de forma temporal places públiques d’aparcament de cotxes en parcs i jardins. Vídeo al Programa En Connexió de BTV aquí, a BTV Notícies aquí (2014) i aquí (2016), www.parkingdaybcn.org.

T’oferim:

 1. Acompanyament i posada en marxa d'experiències de compostatge per entitats i col·lectius. 
 2. Dinamització de la comunitat de compostaires.
 3. Creació i execució d'una Xarxa d'Intercanvi municipal pròpia. 
 4. Disseny, organització i dinamització de jornades i punts informatius de compostatge, consum responsable i aprofitament alimentari.

Descarrega't el catàleg de serveis generals d'Espai Ambiental aquí

PROJECTES COMUNITARIS

EN XARXA

MÉS DE 250

ENTITATS, EMPRESES I CENTRES

COL·LABORADORS

9.200 

USUARIS

ANUALS

156

ACTIVITATS

ANUALS