cabecera compost para web 984x170 B px

IMG_20170520_114409 (800x602)

Reciclatge kilòmetre zero amb implicació ciutadana

El compostatge és una forma de tractament in situ dels residus orgànics senzilla i versàtil. L’autocompostatge i el compostatge comunitari permeten la implicació i la participació individual o col·lectiva de la ciutadania en la gestió dels seus residus i són aptes tant per domicilis com per centres educatius, horts i altres espais comunitaris.

Naturalitzem la ciutat: fem compost

Tant les estratègies d’impuls del verd urbà com les que busquen fer més ecològica la seva gestió han de considerar el compostatge com a part del procés de naturalització de la ciutats. El compostatge permet tancar el cicle de la matèria orgànica i potencia la funció ecològica dels espais verds, ajudant a disposar d’hàbitats de més qualitat.

 

Espai Ambiental compta amb una àmplia experiència tant en formació, educació i comunicació ambiental sobre compostatge com en la gestió de compostadors comunitaris.

 

Captura de pantalla 2017-06-26 08.11.10Catàleg de serveis sobre autocompostatge i compostatge comunitari

Oferim tallers, formacions i serveis d’assessorament per a la posada en marxa o manteniment de projectes d’autocompostatge o dinamització de compostatge en espais comunitaris.

Catàleg de serveis sobre autocompostatge i compostatge comunitari

 

 

 

 

compostaula

Gestió del projecte de compostatge comunitari del Barri Sagrada Família i de la Barceloneta

Gestionem des de fa més de deu anys un projecte pioner de compostatge de les restes orgàniques de més de 60 famílies a ple centre de Barcelona i darrerament hem començat a desenvolupar un nou projecte de compost comunitari a la Barceloneta.

Més informació.

 

Barcelona / Xarxa Compost Comunitari

Des del 2017 tenim en marxa la creació d’una xarxa d’espais amb compostatge comunitari a Barcelona. Visitem espais que desenvolupen compostatge comunitari i en cas necessari assessorem i dinamitzem el manteniment del procés de compostatge.

Una de les accions dutes a terme, emparat per l’Aula Ambiental de la Sagrada Família ha estat el primer CompostFest a Barcelona.

La xarxa la podeu visualitzar a la ruta compostatge comunitari al mapa Barcelona + Sostenible.

mapacompost

Si teniu un espai urbà a la ciutat de Barcelona on desenvolupeu compostatge de manera comunitària i necessiteu suport, assessorament o simplement voleu formar part de la xarxa per participar de les activitats, poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu projectes@espaiambiental.com.

Aquest projecte s’ha desenvolupat al 2017 amb suport de l’Ajuntament de Barcelona.