1458704_520865118010199_1872387199_nHem organitzat diversos Dinars de Sobrats com activitat reinvindicativa dins de la campanya ”De menjar no llencem ni mica!

Consisteix en realitzar un dinar d’aprofitament per unes 200 persones que permet no malbaratar uns 300 kg d’aliments descartats de comerços i pagesos i recollir a la vegada aliments durables per entitats solidàries del barri.

L’objectiu de l’acte és visualitzar el problema social i ambiental que suposa el malbaratament alimentari. Per això els organitzadors, amb la col·laboració dels comerciants del barri i els pagesos proveïdors de les cooperatives de consumidors, recullen al llarg de la setmana aquells aliments que tot i ser comestibles ja no es poden vendre, ja que tenen cops o taques o són massa madurs (fruita i verdura) o no són del dia (pa i pastes) i que habitualment acaben convertits en residus.

La prevenció de residus, eix central de l’esdeveniment, i és present en tota l’acció. Inclou a més, la crida als comensals a fer servir vaixella reutilitzable de casa.

L’acció ha aconseguit reaprofitar fins el 80% dels aliments recollits i sempre són un èxit, tant des del punt de vista ambiental com social, pel grau d’implicació de les entitats del territori i la participació ciutadana. Amb aquesta activitat fer visible una manera de reduir el malbaratament alimentari, però també fer possible un espai de trobada on l’aliment ha estat l’excusa per expressar la solidaritat entre veïns i veïnes.